OTKRIVENA TAJNA KINESKINJA: Evo šta rade svako JUTRO NA PRAZAN STOMAK, to je razlog zašto IZGLEDAJU MLADOLIKO
Evo kako se služi kineski čaj, Foto: Printscreen / YOUTUBE/HOW TO DO? IN CHINA

šok

OTKRIVENA TAJNA KINESKINJA: Evo šta rade svako JUTRO NA PRAZAN STOMAK, to je razlog zašto IZGLEDAJU MLADOLIKO

Ako ste se ikada pitali kako sve Kineskinje izgledaju mladoliko, tajna je u napitku koji uzimaju na prazan stomak.

Objavljeno:

Dok neko na prazan stomak uzima toplu vodu sa limunom i medom, kafu ili doručkuje, Kineskinje se kunu u napitak koji zovu "čaj za lepotu". I to nije samo čaj za lepotu. U pitanju je Lotosov čaj za koji brojni stručnjaci kažu da je odličan za creva i može da pomogne u izbacivanju viška vode iz organizma.

Sigurno ste se makar jednom zapitali kako je moguće da Kineskinje izgledaju tako mladoliko. Čini nam se da gotovo nijedna Kineskinja u srednjim godinama nema nijednu boru. Primer je modna dizajnerka Vera Vang, za koju i danas mnogi ne mogu da veruju da ima 74 godine. Izgleda upola mlađe, a jednom prilikom je otkrila i svoju tajnu.

Lotos predstavlja dvojnu snagu prirode
Lotos predstavlja dvojnu snagu prirodefoto: Prinstcreen/Youtube/Emiramis kuhinja

U čemu je tajna biljnog čaja od lotosa?

Priča se je kineska princeza Jang Gui obožavala da pije Lotosov čaj. Lotos predstavlja dvojnu snagu prirode, jedinstvo i spoj solarnog i lunarnog principa, simbol čistote i perfektnosti.

Kinezi ga zovu cvetom otvorene srdačnosti. Krug njegovih latica se sa Suncem otvara i sa njime zatvara, pa se smatra oličenjem ove sjajne zvezde na zemlji. U kineskoj tradicionalnoj medici koristi se kao lek protiv groznice i temperature. Cela biljka je otrovna, ali kada je prokuvana, pretvara se u lek, smatraju Kinezi.

Čaj od sušenih listova lotosa reguliše funkciju gastrointestinalnog trakta i doprinosi održavanju zdravog sistema za varenje. Samo jedna šoljica ovog čaja može da pomogne u ublažavanju napetosti i smanjenju stresa, a Kineskinje kažu da pomaže i u procesu mršavljenja. Piju ga svako jutro na prazan stomak, ali i pred spavanje. Čaj od lotosa se pravi tako što se 15-ak grama, dva do tri cveta, prelije vrelom vodom, ostavi da odstoji 10-15 minuta i onda pije.

BONUS VIDEO:

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso / Mondo / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.